Edith Steins død minnes i Auschwitz

Auschwitz - KI (Zenit) - 60-årsdagen for den hellige Edith Steins død vil bli minnet i konsentrasjonsleiren Auschwitz (Oswiecim) den 9. august, og markeringen vil inkludere en økumenisk bønn for Det hellige Land. Begivenheten arrangeres av erkebispedømmet Kraków, bispedømmet Bielsko-Zywiec og karmelittprovinsen Kraków, melder ordensnyhetstjenesten Vidimus Dominum.

Kardinalene Jean-Marie Lustiger av Paris (selv konvertitt fra jødedommen), Joachim Meisner av Köln, Friedrich Wetter av München og Henryk Roman Gulbinowicz av Wroclaw er invitert sammen med andre polske og tyske biskoper. Feiringen inkluderer en messe i karmelittsøstrenes kloster i Auschwitz og en økumenisk bønn i Birkenau.

Edith Stein ble født i Breslau i Tyskland (i dag Wroclaw i Polen) den 12. oktober 1891. Hun var den yngste av 11 barn i en jødisk familie. Etter å ha konvertert til katolisismen trådte hun inn i karmelittordenen med ordensnavnet sr. Teresa Benedikta av Korset. Hun døde i nazistenes gasskammer i Auschwitz den 9. august 1942. Hun ble saligkåret av pave Johannes Paul II i Köln den 1. mai 1987 og helligkåret den 11. oktober 1998 på Petersplassen. I forbindelse med åpningen av bispesynoden for Europa i Vatikanet utropte pave Johannes Paul II den 1. oktober 1999 de hellige Edith Stein, Katarina av Siena og Birgitta av Sverige til skytshelgener for Europa, i tillegg til de hellige Benedikt og Kyrillos og Methodios, som var det fra før.

Edith Steins fest feires i Kirken på hennes dødsdag den 9. august.

Zenit 4. juli 2002 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
4. juli 2002

av Webmaster publisert 08.07.2002, sist endret 08.07.2002 - 21:35