Røykeforbud i Vatikanet

Vatikanet - KI (KAP/Zenit/VIS/CWN) - Den pavelige kommisjonen for Vatikanstaten har vedtatt en lov som forbyr røyking på offentlige steder, grøntarealer åpne for publikum og arbeidsplasser på statens territorium samt på områder utenfor territoriet og i offentlige transportmidler. Den nye loven trådte i kraft den 1. juli.

Den nye loven skal håndheves av Vatikanstatens gendarmerikorps, og overtredere straffes med en bot på 30€ (ca 220 kroner). Loven ble signert av de syv kardinalene som er medlemmer av Den pavelige kommisjonen for Vatikanstaten og er approbert av paven.

Det har lenge vært røykeforbud i museene og bibliotekene i Vatikanet, så loven får størst virkning for arbeidsplassene. Den har også ført til hissige disputter mellom de ansatte, siden den nye loven ikke sier noe om frisoner for røykere, som nyter godt av de lave skattefrie tobakksprisene i Vatikanet.

Kathpress, Zenit, Vatican Information Service og Catholic World News 28. juni 2002 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
28. juni 2002

av Webmaster publisert 15.07.2002, sist endret 15.07.2002 - 22:49