Erkebiskop Milingo tilbake i Roma

Vatikanet - KI (CWN) - Den kontroversielle zambiske erkebiskopen Emmanuel Milingo (72), som i fjor skapte store overskrifter ved den 26. mai å gifte seg i Moon-sektens regi og deretter angrende be paven om tilgivelse, har vendt tilbake til Roma etter ett års retrett i Argentina. Han bor i øyeblikket i et privat hjem utenfor Roma som er stilt til rådighet av Focolare-bevegelsen. Også i Argentina var Milingo i Focolares hender.

Milingo planlegger å gjenoppta sin offentlige tjeneste med å tilby helbredelsesmøter og foreta eksorsismer. Vatikanet har gitt ham tillatelse til å ta opp sin virksomhet.

Erkebiskopens bok om sin svært offentlige flørt med Moon-sekten har vært tilgjengelig på italiensk siden tidligere i september, og en fransk utgave skal komme ut i oktober. Den 150 sider lange boken er i form av et intervju med Focolare-journalisten Michele Zanzucchi. Der hevder Milingo at «Mooniene» var ute etter å etablere en ny religiøs bevegelse i Afrika for å trekke troende bort fra Den katolske kirke.

Maria Sung, den koreanske kvinnen som var utnevnt av Moon-sekten til Milingos partner under massebryllupet i New York, har også vendt tilbake til Roma de siste dagene. Hun har vært i Zambia, Milingos hjemland, og uttaler til italienske aviser at hennes kjærlighet til Milingo er «sterkere enn noensinne». Men hun innrømmer at han ikke har søkt å gjenforenes med henne etter at han i fjor innrømmet at deres ekteskap var ugyldig.

Catholic World News 27. september 2002 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
27. september 2002

av Webmaster publisert 30.09.2002, sist endret 30.09.2002 - 22:27