Norsk representasjon på Tro og Lys-bevegelsens internasjonale møte i Roma

I tiden 22.-29. september hadde organisasjonen Tro og Lys (Faith and Light) sitt internasjonale møte i Roma. Alle de nasjonale lederne og prestene i de 76 land der Tro og Lys finnes, var invitert. Tilsammen deltok vel 200 delegater.

Fra Norge deltok Aslaug Espe, katolikk og leder for Tro og Lys i Norge, og Øyvind Monstad, kapellan i Lambertseter menighet (Den norske kirke).

Internasjonal leder for Tro og Lys, Maureen O`Reilly fra USA, gikk av som leder etter 12 år. Ny leder ble Viviane le Polain fra Belgia. Viviane er mor til en sterkt utviklingshemmet ungdom, Laurent le Polain. Hun har vært engasjert i Tro og Lys-bevegelsen gjennom mange år, både i Belgia og på internasjonalt plan.

Paven mottok alle de vel 200 delegatene fra Tro og Lys. Han fremhevet den betydningen organisasjonen har når det gjelder å fremheve menneskets verdi.

Tro og Lys er en internasjonal, kristen organisasjon som arbeider for å gi utviklingshemmede og deres familier en plass i kirken og i samfunnet. Organisasjonen ble startet i 1971 av kanadieren og filosofiprofessoren Jean Vanier og den franske spesialpedagogen Marie-Hélène Mathieu.

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)
2. oktober 2002

av Webmaster publisert 02.10.2002, sist endret 02.10.2002 - 16:35