Qatar og Vatikanet oppretter diplomatiske forbindelser

Vatikanet - KI (Zenit) - Vatikanet og det arabiske emiratet Qatar har opprettet offisielle diplomatiske forbindelser. Vatikanet vil ha et nuntiatur (ambassade) i Doha, hovedstaden i Qatar, mens emiratet vil åpne en ambassade til Vatikanet.

Qatar er nabo til Saudi-Arabia og har en befolkning på 793.000, hovedsakelig arabiske beduiner. Det finnes også fremmedarbeidere fra nærliggende arabiske stater, Iran, Pakistan, India og Filippinene. Rundt 25% av innbyggerne er under 15 år. Selv om de fleste innbyggerne er muslimer, har landet 45.000 katolske innflyttere, spesielt fra Filippinene og India.

Landets inntekter kommer fra rike olje- og gassforekomster. Qatar er medlem av FN og Den arabiske liga. Det utgjør en del av det apostoliske vikariatet Arabia under biskop Giovanni Bernardo Gremoli, som bor i Abu Dhabi. Hele Qatar består av ett sogn med fire prester, to sekularprester og to kapusinere, en av dem filippinsk og den andre av syro-malabarisk ritus. Nylig fikk Den katolske kirke land fra de lokale myndighetene til å bygge et senter og en kirke. Den katolske menigheten i møtes nå i gymnastikksalen i den amerikanske skolen til ukentlig messe, som feires etter ulike rituser og på forskjellige språk.

Zenit 18. november 2002 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
18. november 2002

av Webmaster publisert 25.11.2002, sist endret 25.11.2002 - 23:36