Kardinal Law i Boston til Vatikanet for samtaler

Vatikanet - KI (KAP) - Erkebiskopen av Boston i USA, kardinal Bernhard Francis Law, oppholder seg nå i Vatikanet for samtaler. Kirkens pressetalsmann, dr. Joaquin Navarro-Valls, oppkyser at kardinalen har kommet til Roma for å «informere om forskjellige aspekter ved situasjonen i hans bispedømme Boston».

Situasjonen i Boston har tilspisset seg i de siste ukene, etter at pressen har offentliggjort detaljer fra saksmappene om prester som har misbrukt mindreårige seksuelt. Blant temaene Law vil diskutere i Roma, er muligheten for å slå erkebispedømmet konkurs, noe som ikke kan skje uten tillatelse fra Den hellige Stol. Grunnen til konkurstrusselen er erstatningssøksmål fra flere hundre personer som mener de er ofre for seksuelt misbruk av prester i erkebispedømmets tjeneste.

Observatører i Vatikanet spekulerer i om kardinal Law vil tilby seg å gå av som erkebiskop av Boston. Som mulige varianter nevnes at Law kan få en hjelpebiskop med spesialfullmakter eller en koadjutor ved sin side, dersom kardinalen på grunn av motstand i egne rekker ikke lenger ser seg i stand til å lede bispedømmet. Vatikanradioen melder om et brev fra prester i erkebispedømmet Boston hvor de krever kardinalens avgang.

Kardinal Law er 71 år og har dermed fire år igjen til Kirkens vanlige pensjonsalder. Han har tidligere på det sterkeste avvist anmodninger om å gå av. Hans kritikere anklager ham for å ha plassert prester i nye menigheter til tross for at han visste at disse gjentatte ganger hadde misbrukt barn seksuelt.

Kathpress 9. desember 2002 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
9. desember 2002

av Webmaster publisert 09.12.2002, sist endret 09.12.2002 - 19:00