Nye sekretærer for Troslærekongregasjonen og Enhetsrådet

Vatikanet - KI (KAP/Zenit/CWN) - Pave Johannes Paul II har utnevnt nye sekretærer, det vil si nestkommanderende, for Troslærekongregasjonen og Det pavelige rådet for kristen enhet. Den italienske salesianerpateren Angelo Amato SDB (64), som stammer fra Apulia i Sør-Italia og er professor på salesianernes universitet i Roma, blir ny sekretær for Troslærekongregasjonen og dermed kardinalprefekt Joseph Ratzingers høyre hånd. Amato var fra før rådgiver for både Troslærekongregasjonen, Enhetsrådet og Det pavelige råd for interreligiøs dialog. Han har allerede deltatt i arbeidet med noen av Troslærekongregasjonens dokumenter, inkludert Dominus Iesus fra august 2000. I tillegg til italiensk snakker han fransk, engelsk, spansk og gresk. Paven vil vigsle Amato til erkebiskop den 6. januar.

Han etterfølger Tarcisio Bertone SDB (68), som også er salesianer og som paven for to uker siden utnevnte til ny erkebiskop av Genova.

Ny sekretær i Enhetsrådet blir irske Brian Farrell LC (58), som tilhører «Kristi legionærer». Han blir dermed nestkommanderende i Vatikanets «økumenikkdepartement» under den tyske kuriekardinalen Walter Kasper. Farrells forgjenger, kanadieren Marc Ouellet (58), ble etter 1 ½ år i stillingen for noen uker siden utnevnt til ny erkebiskop av Quebec og primas for Canada.

Farrell ble født i 1944 i Dublin og trådte inn i Kristi legionærer som 17-åring. Mellom 1970 og 1976 virket han for legionærene i USA. I 1981 gikk han i Vatikanets statssekretariats tjeneste og har siden 1999 hatt rang av «byråsjef». Han vil bli bispeviet av paven den 6. januar. Hans bror Kevin Farrell ble utnevnt til hjelpebiskop av Washington DC i fjor.

Kathpress, Zenit og Catholic World News 19. desember 2002 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
19. desember 2002

av Webmaster publisert 24.12.2002, sist endret 24.12.2002 - 10:55