Paven bispeviet tolv prester fra ni land

Vatikanet - KI (KAP) - På festen for Herrens Åpenbaring den 6. januar bispeviet pave Johannes Paul II tolv prester fra ni ulike land i Peterskirken i Roma. De nye biskopene kommer fra Benin, Irak, Irland, Italia, Korea, Slovakia, Spania, Ukraina og Vietnam. Blant dem er også Angelo Amato (64), den nye sekretæren i Troslærekongregasjonen, og Brian Farrell (58), den nye sekretæren i Det pavelige råd for kristen enhet.

Amato etterfølger Tarcisio Bertone, som paven har utnevnt til ny erkebiskop av Genova, som kardinalprefekt Joseph Ratzingers høyre hånd. Brian Farrell stammer fra Irland og er medlem av Kristi Legionærer. Hans forgjenger, kanadieren Marc Ouellet, ble for noen uker siden utnevnt til ny erkebiskop av Quebec etter 1½ år i embetet.

Den mest prominente av de nye biskopene er Den hellige Stols til nå viseutenriksminister Celestino Migliore, som for to måneder siden ble utnevnt til Vatikanets faste observatør til FN etter erkebiskop Renato Martino, som har blitt ny president for Det pavelige råd for Rettferdighet og Fred (Iustitia et Pax).

I tillegg bispeviet paven de første nuntiene fra Vietnam og Sør-Korea, som nå skal representere Vatikanet i henholdsvis Bangladesh og Benin. Til slutt vigslet paven flere hjelpebiskoper fra østkirkene i Syria, Ukraina og Irak. I løpet av sine 24 år som pave har nå Johannes Paul II bispeviet 321 prester. De pavelige bispevielsene finner sted hvert år den 6. januar.

Kathpress 6. januar 2003 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
6. januar 2003

av Webmaster publisert 06.01.2003, sist endret 06.01.2003 - 21:32