Pavebesøk ventes i september

Vatikanet - KI (KAP) - Pave Johannes Paul II planlegger å starte sitt besøk i Slovakia til høsten på festen for Marias navn den 12. september. Tilbakereisen planlegges til søndag 14. september, opplyser formannen for den slovakiske bispekonferansen, biskop Frantisek Tondra. Den slovakiske presidenten Rudolf Schuster inviterte paven til Bratislava under sitt besøk i Vatikanet i oktober i fjor.

Den ansvarlige for pavens reiser, Msgr Renato Boccardo, har tidligere bekreftet de uoffisielle datoene for pavens planlagte reiser i år. 3.-4. mai besøker han Spania og den 8. mai kommer høydepunktet i «Rosenkrans-året 2003» med et besøk i den Santuario della Madonna del Rosario i Pompeii. Fra 5. til 8. juni besøker han Kroatia og den 22. juni drar han på et dagsbesøk til Sarajevo og Banja Luka i Bosnia. I september skal han altså besøke Slovakia. Foreløpig er det ikke fastsatt når pavens besøk i Europaparlamentet i Strasbourg skal finne sted.

Pavens første besøk i Slovakia var i 1995, og høydepunktet var helligkåringen av de tre jesuittmartyrene fra Kosice i 1619, Melichar Grodziecki, Stefan Pongrácz og Marek Krizin, den 2. juli i Kosice.

Kathpress 21. januar 2003 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
21. januar 2003