Pavens oppfordring om faste og bønn får stor tilslutning

Roma - KI (KAP) - Pave Johannes Paul IIs oppfordring om å gjøre askeonsdag til en dag for faste og bønn for fred har vunnet stor tilslutning i Italia. Nesten annenhver italiener vil be for fred eller faste på onsdag, går det frem av en meningsmåling. Rundt 80% av de spurte opplyste at de visste om pavens appell.

Også mange restauranteiere i Roma har reagert positivt på oppfordringen, og mange stenger på onsdag eller tilbyr «fasteretter» med grønnsaker eller andre magre ingredienser uten saus. Politikere fra alle italienske partier, inkludert kommunistene, har gått ut og gitt sin støtte til pavens appell.

Men presidenten for Det pavelige råd for Rettferdighet og fred (Iustitia et Pax), erkebiskop Renato Martini, advarer mot å bruke pavens opprop til politiske formål eller demonstrasjoner. Man skal faste og be oppriktig, men ikke gjøre det til en anledning for å vise seg frem.

Paveoppropet har på få dager utviklet seg til en ren massebevegelse. Til de få «avvikerne» hører den kristeligdemokratiske senatoren Maurizio Ronconi, som forkynner at han ikke vil faste på onsdag «for ikke å bli en del av hyklernes masse. Jeg vil be og faste når de andre jubler over hvor mye de har fastet», sier han.

Kathpress 3. og 4. mars 2003 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
4. mars 2003

av Webmaster publisert 04.03.2003, sist endret 04.03.2003 - 14:00