Jevnt i toppen i årets ministrant-NM for seniorer

Over 50 seniorministranter var til stede
Over 50 seniorministranter var til stede
Foto: p. Mariusz Lewandowski

Sørlandet og Bergen til topps

Årets seniorministranthelg med NM ble i avholdt 2.-4. mai i St. Hallvard menighet i Oslo. Ministranthelgen samlet over 50 seniorministranter fra 10 menigheter: St. Olav (Trondheim), St. Paul (Bergen), St. Ansgar (Kristiansand), St. Franciskus (Arendal), St. Mikael (Moss), St. Hallvard (Oslo), St. Olav (Oslo), St. Birgitta (Fredrikstad), St. Laurentius (Drammen) og St. Maria (Askim).

I tillegg til disse ministrantene var prester fra Oslo katolske bispedømme, Trondheim stift og Tromsø stift representert. Prestene som var tilstede og veiledet ministrantene, var p. Nikolas Goryczka OFM, p. Mirek Ksiasek MSF, p. Waldemar Narzarczuk, og p. Irek Zielinski.

Konkurransen i år var todelt. Den første delen bestod av en teoretisk test der ministrantene ble prøvet i kunnskaper om Bibelen og liturgi. Den andre delen bestod av å framføre en allerede valgt Bibeltekst. Her fikk ministranter, prester, tilskuere og journalister mye god underholdning. Vi fikk blant annet oppleve en musikalversjon av Jesus og den blinde Bartimeus og en framføring av skapelsen av Eva.

I år var det ekstra skarp konkurranse mellom mange jevngode lag. Hjemmelaget St. Hallvard kom på tredje plass med en fin framføring av Marias bebudelse. På toppen var det så jevnt at det ble en delt førsteplass. Denne plasseringen delte St. Paul (Bergen) og et blandet lag fra St. Ansgar (Kristiansand) og St. Franciskus (Arendal). St. Paul laget framførte en rettsak der det var Pontius Pilatus som stod anklaget. St. Ansgar/St. Franciskus framførte en moderne versjon av Jesus og den rike unge mannen.

Det ble heller ikke mulig å skille ut en "beste ministrant" i år. Derfor delte hele fem ministranter denne plasseringen. Disse var James (St. Olav, Oslo) og Huyen (St. Ansgar) samt Han, Eirin og Stefan fra St. Paul (Bergen). Ellers var det en menighet og ministrant som gjorde en utmerket innsats og imponerte alle, nemlig Kim Ngan fra St. Laurentius (Drammen).

Alle vi som var tilstede i løpet av helgen, vil sende en stor takk til St. Hallvard menighet for deres gjestfrihet. Spesielt vil vi takke p. Nikolas Goryczka for å ha lagt alt til rette for oss.

Kommende helg (9.- 11. mai) blir det arrangert juniorministranthelg i Vår Frue menighet i Porsgrunn.

Melding fra ledergruppen for ministranthelgen/KI-Oslo
6. mai 2003

av Webmaster publisert 06.05.2003, sist endret 06.05.2003 - 14:03