Ingen holdepunkter for fyllekjøring i sak mot arrestert katolsk biskop

Phoenix - KI(KAP) - Den arresterte biskop Thomas O'Brien av Phoenix fyllekjørte ikke da han påkjørte og drepte en mann som gikk over veibanen på et dårlig opplyst sted ("jaywalking"). Det meddelte statsadvokaten i delstaten Arizona. Biskopen kan likevel påregne straff for å ha flyktet fra ulykkesstedet. En straff for påkjørselen får han neppe; i USA er lovene for blir man under vanlige omstendigheter ikke straffet hvis man kjører på en person som plutselig kommer ut i veibanen utenfor gangfeltet.

Flere øyenvitner mente at biskopen måtte ha fyllekjørt, men det har altså ikke fremkommet noen holdepunkter for det. Ettersom biskopen ikke ble identifisert og arrestert før etter to dager, kunne verken pusteprøve eller blodprøve benyttes.

Biskopen meldte seg ikke for politiet etter sammenstøtet - han forklarte at han trodde at han hadde kjørt på en hund eller en katt, eller at noen kastet stein på bilen hans. I virkeligheten hadde han truffet en 43 år gammel mann. Biskopens bil ble identifisert ved hjelp av bilnummeret, og hadde tydelige skader, og til og med et blodspor oppe på taket. O'Brien oppgav ved arrestasjonen at han hadde drukket et glass vin noen timer før ulykken.

Den 67-årige biskopen, som har vært utsatt for sterk kritikk for angivelig unnfallende håndtering av anklager om seksuelle overgrep rettet mot prester i Phoenix, søkte tidligere i år Paven om avskjed. Søknaden ble innvilget under ett døgn etter at nyheten om biskopens arrestasjon ble kjent, og erkebiskopen av nabobispedømmet Santa Fe ble utnevnt som midlertidig leder for kirken i Phoenix.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste)
5. juni 2003

av Webmaster publisert 05.07.2003, sist endret 05.07.2003 - 17:31