Katolsk prest drept i sin menighet

Vatikanet-Islamabad - KI(KAP) - En katolsk prest ble myrdet den 5. juli i Pakistan etter å ha mottatt drapstrusler i den senere tid. Den 38-år gamle fader George Ibrahim var sogneprest i småbyen Renala Khurd i Okara-distriktet (300 km sør for Islamadbad) i erkebispedømmet Lahore. Drapsmennenes identitet er ukjent.

Fader Ibrahim stammer fra Khushpur i provinsen Punjab, og ble presteviet for bispedømmet Faisalabad for ti år siden.

Vatikanets avis "L'Osservatore Romano" betegner drapet som en del av "vår tids marteriologi". Antallet kristne som er blitt drept ved attentater siden begynnelsen av 2002, er med dette drapet steget til 41, skriver avisen. Av Pakistans 145 mill. innbyggere, er to prosent kristne.

Presidenten for Alliansen for Minoritetene i Pakistan, Shahbaz Bhatti, karakteriserte mordet som en terrorhandling. Ibrahim hadde mottatt en rekke drapstrusler, ifølge Bhatti, etter at provinsen hadde returnert menighetens gamle skole, som var blitt nasjonalisert, til kirken. Etter at skolen ble tilbakeført, begynte presten å motta trusler av typen "du skal få betale prisen for den skolen", sa Bhatti.

Ifølge politiet trengte fem gjerningsmenn inn i kirken "Vår Frue av Fatima". Presten, som på grunn av varmen sov utendørs, ble vekket av lydene, gikk inn i kirken og ble skutt av inntrengerne der.

Erkebiskop Lawrence J. Saldanha av Lahore sa i et telefonintervju med den katolske misjonsnyhetstjenesten "Misna" at man på nåværende tidspunkt ikke kunne si noe sikkert om drapsmennenes motiv. Men at de var klar over at det var en prest de drepte, er ifølge erkebiskopen hevet over enhver tvil.

Kathpress 6. juli, L'Osservatore Romano 6. juli, AP 6. juli, og Misna 5. juli 2003 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (ct)
6. juli 2003

av Webmaster publisert 06.07.2003, sist endret 06.07.2003 - 16:57