Gaudís saligkåringsprosess åpnet i Roma

 Les også:
Antonio Gaudí

Vatikanet - KI (KAP) - Helligkåringskongregasjonen i Vatikanet har åpnet saligkåringsprosessen for den katalanske arkitekten Antonio Gaudí (1852-1926). Erkebiskopen av Barcelona, kardinal Ricardo Maria Carles Gordó, avsluttet i mai den lokale prosessen etter tre års undersøkelser og sendte et dossier på tusen sider til Vatikanet.

Kardinalen åpnet prosessen på bispedømmenivå i april 2000. Den gangen understreket han at Kirken med dette ville oppfylle ønsket til tallrike katolikker som i Gaudí ikke bare ser en fremragende arkitekt, men også en eksemplarisk kristen. Allerede i 1992 grunnla flere arkitekter en forening for Gaudís saligkåring.

Gaudí utviklet en svært personlig form for jugendstil (art nouveau) med en original ornamental utforming. I Barcelona, hvor han døde etter en trikkeulykke, ble det i tillegg til den ufullendte kirken La Sagrada Famiglia, Barcelonas kjennetegn, også oppført etter hans planer Palais Güell med parken av samme navn samt Casa Mila. Gaudí forsto også alltid sitt naturorienterte arbeid som en måte å komme Gud nærmere på.

Kathpress 10. juli 2003 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
10. juli 2003

av Webmaster publisert 18.07.2003, sist endret 18.07.2003 - 17:37