Vatikanet gir Rotterdams tidligere biskop taleforbud

Vatikanet - KI (KAP) - Den tidligere biskopen av Rotterdam i Nederland, Ronald Bär, har ifølge egne opplysninger blitt pålagt taleforbud av Vatikanet. Til nederlandske medier sier den 75-årige biskopen at han går ut fra at dette forbudet gjelder så lenge han lever. Hvilke temaer taleforbudet gjelder og hvorfor det er pålagt, er ikke kjent.

Nederlandske observatører med innsikt i kirkelige spørsmål sier at saken gjelder biskopens stillingstaken i moralspørsmål. Det blir minnet om at biskop Bär i spørsmål om abort og eutanasi har inntatt standpunkter som ikke er i samsvar med Kirkens lære. Han har gjentatte ganger sagt at menneskers nød ikke kan begripes i noen kirkelige lover, og han beklager også at det i Kirken ikke er mulig med en diskusjon om presters sølibat.

Bär trådte i 1993 plutselig og overraskende tilbake som biskop av Rotterdam, og avgangen førte til tallrike spekulasjoner. Siden har han bodd i et benediktinerkloster i de belgiske Ardennene. Hans siste utspill var i forbindelse med striden mellom det nederlandske kongehuset og prinsesse Margarita og hennes ektemann Edwin de Roy van Zuydewijn, som han selv viet i 2001.

Kathpress 14. juli 2003 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
14. juli 2003

av Webmaster publisert 18.07.2003, sist endret 18.07.2003 - 17:37