Stort oppmøte til katolsk messe i Reinli stavkirke

Valdres Katolske Forum er kanskje ikke så tallrikt, men det er iallfall initiativrikt! 16. august ble det igjen arrangert katolsk messe i Reinli stavkirke med etterfølgende kirkekaffe og foredrag i samarbeid med det lokale soknerådet i Den norske kirke.

Stavkirken fra midten av 1200-tallet er en av de minste stavkirkene i Valdres. Den ligger meget flott til i den vakre fjellbygden Reinli, der det er en storslått utsikt nedover Begnadalen, og man kan ikke føle annet enn ærefrykt og glede i dette møtet med helligdommen våre forfedre har etterlatt oss.

Foto: Helge Magnus Iversen

P. Arnfinn Haram OP feiret messen, assistert av medbragt lektor og kantor fra St. Dominikus i Oslo, og det gir unektelig en særegen opplevelse av tidløshet og nærhet til det evige når både den gregorianske messen og norske, religiøse folketoner folder seg ut under tømmerkonstruksjonene der bønn og lovsang har steget opp i snart 800 år.

Ikke bare tilreisende katolikker, men også mange av bygdens folk, hadde funnet veien til messen, og det var knapt mulig å presse flere folk inn i kirken.

Under kirkekaffen etterpå holdt p. Arnfinn et levende og engasjert foredrag om presten og salmedikteren Anders Hovden. Begeistringen ble ikke mindre da et av Anders Hovdens barnebarn også grep ordet og lovpriste og supplerte p. Arnfinns fremstilling av denne livfulle og særegne salmedikteren som er godt representert også i den katolske salmeboken.

All takk til Valdres Katolske Forum og Reinli Sokneråd for en flott ettermiddag!

Helge Magnus Iversen / KI-Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)
22. august 2003

av Webmaster publisert 22.08.2003, sist endret 22.08.2003 - 11:18