Blir Sydneys erkebiskop Pell etterfølger til kardinal Ratzinger?

Canberra (KI/Kathpress) - Australske medier rapporterer at det finnes holdepunkter for at Paven akter å utnevne kardinal George Pell (62), erkebiskopen av Sydney, til ny prefekt for Vatikanets kongregasjon for troslæren. Det har i ukevis svirret rykter og spekulasjoner om at Pave Johannes Paul II har vært på leting etter en snarlig arvtager etter kardinal Joseph Ratzinger, som nå leder det viktige kurieorganet. Den tyske kardinalen fylte i vår 76 år.

Også italiensk presse har gjengitt spekulasjoner om hvem som blir Ratzingers etterfølger, men der antar de at det blir den italienske sekretæren for Troskongregasjonen, erkebiskop Angelo Amato. Italiensk aviser mener også å vite at kardinalstatssekretær Angelo Sodanos avgang også er nært forestående.

Den australske dagsavisen "The Australian" kom på mandag likesågodt også med spekulasjoner om hvem som skulle overta som erkebiskop i Sydney etter Pell, og mener at det vil stå mellom erkebiskopene av Perth og av Adelaide, Barry Hickey (67) og Philip Wilson (52).

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste)
25. august 2003

av Webmaster publisert 25.08.2003, sist endret 25.08.2003 - 20:45