Caritas fortsetter hjelpeprogrammet tross terror

 Les også:

Bagdad - KI (KAP) - Tross terrorangrepet i den sørirakiske byen Nasiriya, hvor også et Caritas-senter ble ødelagt, fortsetter Caritas sitt program i Irak. I motsetning til i Sør-Irak er det ingen vesentlige innskrenkninger i det nordlige og sentrale Irak, opplyses det ved hovedkvarteret til Caritas Internationalis (CI) i Roma.

Ved angrepet i Nasiriya på onsdag mot de italienske carabinieri ble også Caritas Iraks sosialsenter hardt skadet. Tolv Caritas-medarbeidere, leger, sykepleiere og sosialarbeidere, ble til dels alvorlig skadet, og fem av dem befinner seg fortsatt på sykehus.

Attentatet på onsdag har hittil kostet 28 mennesker livet, deriblant nitten italienere og ni irakere. Da sykehuset i Nasiriya manglet medikamenter og medisinsk utstyr til å ta seg av de mer enn hundre sårede, organiserte det irakske Caritas en transport med forsyninger fra sentrallageret i Bagdad, blant annet smertestillende midler, oksygen og desinfeksjonsmidler.

Caritas Irak driver 15 sosialstasjoner i landet med innenlandske leger og sykepleiere. De utfører ambulerende medisinsk tjeneste og har også spesielle programmer for underernærte barn og gravide og ammende kvinner.

Kathpress 15. november 2003 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
15. november 2003