Boston selger erkebisperesidensen og belåner katedralen

The Cathedral of the Holy Cross, Boston
 Les også:

Boston - KI (KAP/CNS) - Erkebispedømmet Boston står overfor utbetalinger på rundt 85 millioner dollar (rundt 560 millioner kroner) som erstatning til rundt 540 personene som er blitt seksuelt misbrukt av katolske prester som ungdommer eller som barn. I tillegg kommer rundt 4 millioner dollar i erstatninger i saker som ikke er avklart ennå. En stor del av pengene dekkes av forsikringer. Erkebispedømmet har tidligere bestemt at de ikke vil bruke de troendes kollektpenger eller kirkebidrag til å finansiere erstatningsutbetalingene til misbruksofre, men i stedet selge kirkelig eiendom.

Erkebispedømmet kunngjorde derfor den 3. desember at erkebiskopens residens i forstaden Brighton er til salgs. Sammen med residensen skal også rundt 28 acres [113 mål] land selges, det vil si rundt halvparten av de 241 målene erkebispedømmet eier i Brighton. 36 mål tilhører residensen som i 75 år har huset Bostons erkebiskoper, mens 77 mål har vært benyttet av erkebispedømmets presteseminar St. John's.

Den representative treetasjers bygningen fra 1920-tallet med den tilhørende parken beregnes av eiendomsmeglere å innbringe rundt 25 millioner dollar (166 millioner kroner). Erkebiskop Sean O'Malley OFMCap flyttet allerede for flere måneder ut fra bygningen og til en mindre bolig i nærheten av katedralen.

Disse salgene kan imidlertid ikke foretas raskt nok, så i mellomtiden tar erkebispedømmet opp pantelån på katedralen og presteseminaret.

Kathpress 4. og 9. desember og Catholic News Service 4. desember 2003 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
9. desember 2003

av Webmaster publisert 09.12.2003, sist endret 09.12.2003 - 16:04