Kardinal gratulerer tronfølgerparet med datter

Utrecht - KI (KAP) - Den nederlandske primas, kardinal Adrianus Simonis, har gratulert kronprins Willem-Alexander og prinsesse Maxima med deres nyfødte datter. Som formann for bispekonferansen erklærte kardinal Simonis søndag kveld at han håper at barnet må være Gud og mennesker til velbehag.

Den nye prinsessen ble født søndag ettermiddag og skal få navnet Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria. Den nederlandske reformerte tronfølgeren og hans katolske hustru kunngjorde allerede før sitt bryllup i februar 2002 at eventuelle barn vil bli oppdratt i sin fars tro. Den katolske kirke ga Maxima dispensasjon slik at hun kunne gifte seg med prinsen i en rent protestantisk kirkelig seremoni.

Spørsmålet om prinsesse Maximas religionstilhørighet førte til diskusjoner i Nederland etter kunngjøringen om hennes forlovelse med tronfølgeren. Den gang utelukket hun ikke at hun ville gå over til sin ektemanns tro. Men ifølge en meningsmåling har 91 % av nederlenderne slett ikke noe mot en fremtidig romersk-katolsk dronning.

Kathpress 8. desember 2003 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
8. desember 2003

av Webmaster publisert 13.12.2003, sist endret 13.12.2003 - 06:42