Tilnærming mellom kardinal Vlk og president Klaus

Praha - KI (KAP) - Erkebiskopen av Praha, kardinal Miloslav Vlk, hadde lørdag sitt første møte med Tsjekkias nye president Václav Klaus. I en samtale med Praha-avisen Pravo sier kardinalen at møtet var et bidrag til å bygge opp gode forbindelser mellom stat og kirke, og at det etter møtet hersket gjensidig tilfredshet. Møtet skulle etter protokollen ta 45 minutter, men det varte i halvannen time.

Også president Klaus sier seg tilfreds med møtet. «Det er godt at vi kan snakke med hverandre på denne måten, og jeg er beredt til å fortsette dialogen», fremhever Klaus. Hovedtemaet for samtalen var betydningen av konkordatet mellom Vatikanet og Tsjekkia, som det tsjekkiske parlamentet nektet å ratifisere tidligere i år. «Vi har lett etter en egnet måte for at avtalen skal kunne tre i kraft etter små endringer», sa Klaus. Den neste samtalen mellom den tsjekkiske primas og presidenten skal finne sted i neste måned.

Klaus, som er medlem av den husittiske kirken, og Vlk utvekslet også gaver ved sitt møte i erkebispepalasset i Praha. Vlk ga presidenten en ny publikasjon om setet for erkebiskopene av Praha samt en film som ble spilt inn i anledning hans egen 70-årsdag. Klaus ga kardinalen historiske trykk.

Kathpress 22. desember 2003 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
22. desember 2003

av Webmaster publisert 24.12.2003, sist endret 24.12.2003 - 17:02