Prominent anglikaner har blitt katolikk

Canberra - KI (KAP) - William Edebohls, tidligere anglikansk domprost av Ballarat, har gått over til den katolske tro. Den fremstående australske geistlige understreket i et budskap som ble offentliggjort i Melbourne på tirsdag, at «en lang privat og indre trosreise» hadde ført ham til «enhet med biskopen av Roma». Hans konversjon skal ikke ganske enkelt tolkes som «tilbakevisning av eller bare en utilfredshet med den anglikanske kirke.

Edebohls' konversjon kan være begynnelsen på en bølge, heter det i en kommentar i Melbourne-avisen Sun Herald. Under ledelse av rektoren ved All Saints Church i Brisbane, David Chislett, førte en delegasjon av konservative anglikanere allerede i oktober de første sonderingssamtalene i Vatikanet om en organisert konversjon, skriver avisen. Antall anglikanere som avviser prestevielse av kvinner og homofile, vokser stadig.

Edebohls, som er gift og har to barn, arbeider nå som kapellan i et katolsk sogn i Melbourne. Hans konversjon skjedde allerede for flere måneder siden, men er blitt kjent først nå. Han ble presteviet i St Patrick's Cathedral i Melbourne i november.

Kathpress 23. desember 2003 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
23. desember 2003

av Webmaster publisert 29.12.2003, sist endret 29.12.2003 - 08:30