Klarissene sang julens førstevesper i råbygget til det nye Høysteinane kloster

Julens første vesper i råbygget til Høysteinane kloster
Foto: Østlandsposten
 Les også:

Julaften ettermiddag dro de fire klarissene i Larvik opp til råbygget som etterhvert skal bli til det lenge etterlengtede og planlagte Høysteinane kloster i Veldre. Under isolasjonsmateriale, plast og grovt reisverk, på det stedet der deres nye kapell skal stå, feiret de julens første vesper.

-Veldig spennende og en stor opplevelse, sier sr. Elaine til Østlandsposten. -Dette har vi drømt om lenge, og nå er det et faktum. At det bare er plankevegger og blafrende tak gjør ingen ting, for den aller første vesper, eller aftensang, på julaften gir oss en helt spesiell følelse. Nå er vi snart på plass i vårt nye hjem her i Larvik.

-For oss er Vesper på julaften egentlig innledningen til resten av julen. Adventstiden er over, og på juledagen starter vår feiring av selve juleevangeliet. I disse moderne tider får vi jo også med oss Messen direkte fra Vatikanet. Som et alternativ til dette var det derfor veldig fint å kunne synge for første gang helt alene her oppe på Høysteinane. Vi har for tiden også besøk av en ung dame fra Tyskland som heter Vera Fanchinger. Hun er fascinert av klosterliv, og har selv kanskje tanker om å gjøre dette livsvalget. For henne er det også en fin opplevelse å kunne være med å danne den indre trosrammen så og si helt fra grunnmuren av, dersom det en gang blir slik at vårt nye kloster blir hennes hjem, fortsetter søster Elaine.

Østlandsposten 27. desember 2003 / KI-Katolsk Informasjonstjeneste (KD:Oslo)
31. desember 2003

av Webmaster publisert 31.12.2003, sist endret 31.12.2003 - 12:27