Landets biskoper under politibeskyttelse

Dakar - KI (KAP/Zenit) - Biskopene i det vestafrikanske landet Senegal har siden onsdag stått under politibeskyttelse etter at de har mottatt dødstrusler. Innenriksminister Macky Sall beordret en spesialenhet til å bevokte biskopene «for å forebygge alle eventualiteter», skriver senegalesiske aviser torsdag. De melder at erkebiskopen av Dakar, Théodore-Adrien Sarr, har fått et brev med mordtrusler. Forfatterne, den såkalte «Gruppen av stål-ungdom», hevdet at de handlet på oppdrag fra landets president Abdoulaye Wade, som kom til makten i april 2000 etter 26 år i opposisjon.

Gjerningsmennene ønsker åpenbart å så splittelse mellom presidenten og Kirken, sier innenriksministeren. Erkebiskopen befinner seg for tiden i utlandet. Det er truffet strenge sikkerhetstiltak for hans hjemkomst.

Bakgrunnen for truslene er åpenbart Kirkens gjentatte kritikk mot den voksende kriminaliteten og mot landets politiske kultur, men også mot islamistiske intriger i det verdslig pregede Senegal. Sarr er formann for bispekonferansen som omfatter Senegal, Mauretania, Guinea-Bissau og Kapp Verde.

Kathpress og Zenit 8. januar 2004 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
8. januar 2004

av Webmaster publisert 14.01.2004, sist endret 14.01.2004 - 10:42