Katolsk universitet kutter ut fosterceller fra aborter

Kardinal Theodore E. McCarrick, erkebiskop av Washington

Katolske Georgetown University i Washington DC i USA har fjernet fire cellelinjer fra sitt forskningsarbeid. Det gjelder celler hentet fra aborterte fostre. Minst tre av linjene er brukt av legemiddelindustrien til å fremstille medisiner som finnes i Norge.

Endringen på universitetet skjedde etter at den katolske livsvernorganisasjonen Children of God for Life (CGL) avdekket den kontroversielle forskningen. CGL varslet da kardinal Theodore McCarrick i Washington om saken. Kardinalen gjorde så Georgetown universitet oppmerksom på "de moralske problemer" knyttet til bruken av slike cellelinjer.

- Problemet er nå løst, har McCarrick nylig skrevet i et brev til CGL - som har svart kardinalen skriftlig: "Din inngripen viser en grunnleggende respekt for menneskelivets hellighet og ukrenkelighet, samt for katolsk lære. Ditt eksempel vil gjøre inntrykk på andre katolske og kristne forskningsinstitusjoner, og gir stort håp om at vi en dag kan få slutt på all slik utillatelig og umoralsk praksis."

KI/LifeSiteNews.com 6. januar 2004
14. januar 2004