Kardinal Kasper skal møte patriark Aleksij II i Moskva

Vatikanet - KI (KAP/Zenit) - Presidenten for Det pavelige råd for kristen enhet, kardinal Walter Kasper, reiser i neste måned på et fem dager langt besøk til Moskva. Der vil han også møte den russisk-ortodokse patriark Aleksij II.

Forbindelsene mellom Den hellige Stol og Moskva-patriarkatet har i flere år vært svært kjølige. I februar 2002 ble et planlagt besøk av kardinal Kasper avlyst fra russisk-ortodoks side, etter at paven hadde opprettet fire romersk-katolske bispedømmer i Russland.

Vatikanets talsmann, dr. Joaquín Navarro-Valls, opplyser at kardinal Kasper reiser til Russland den 16. februar etter innbydelse fra de katolske biskopene i landet. I løpet av sitt besøk, som varer til 20. februar, skal han møte disse biskopene i den russiske hovedstaden.

Under besøket, som også er motivert av en «følelse av verdsettelse av den russisk-ortodokse kirken», vil kardinal Kasper mottas i audiens av patriark Aleksij II. Han skal også «med henblikk på den økumeniske dialog mellom de to kirkene» ha en samtale med metropolitt Kyril, som er ansvarlig for patriarkatets utenriksforbindelser.

Med i kardinalens følge er biskop Brian Farrell, det pavelige rådets sekretær, og p. Jozef Mai, en tjenestemann i rådets øst-seksjon.

Kathpress og Zenit 22. januar 2004 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
22. januar 2004

av Webmaster publisert 26.01.2004, sist endret 26.01.2004 - 09:23