Mor Teresas etterfølger overfalt

Sr. Nirmala MC

New Delhi - KI (KAP/Zenit) - Søster Nirmala, den salige Mor Teresas etterfølger som leder av kongregasjonen Nestekjærlighetens misjonærer (MC), har blitt overfalt av bevæpnede banditter i det østre India. Hennes bil ble i helgen stanset i et bakhold i nærheten av Ranchi, hovedstaden i delstaten Jharkhand, da hun besøkte sentre som drives av kongregasjonen.

Erkebispedømmet Ranchi meldte mandag at presten som kjørte bilen, ble truet og tvunget til å gi fra seg sin dokumentmappe av rundt to dusin banditter. Søster Nirmala og de to søstrene hun hadde med seg, ble ikke truet. Generalsuperioren tok hendelsen med fatning og erklærte at nå kan hun forstå følelsene til de mange menneskene som har vært utsatt for noe lignende. Ifølge politiets opplysninger overfalt de ennå ukjente gjerningsmennene til sammen femti biler og ranet dem som var i dem.

Ordenen Nestekjærlighetens misjonærer (Missionaries of Charity) ble grunnlagt i 1950 av nobelprisvinneren Mor Teresa og har i dag 4.500 medlemmer som arbeider for fattige over hele verden. Grunnleggersken døde i september 1997 og ble saligkåret i oktober 2003 etter en av de raskeste saligkåringsprosessene gjennom tidene.

Kathpress 23. februar og Zenit 22. februar 2004 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
23. februar 2004

av Webmaster publisert 01.03.2004, sist endret 01.03.2004 - 22:43