Paven utgir andre del av sine memoarer

Vatikanet - KI (KAP/Zenit) - Den andre delen av pavens memoarer er ferdig og utgis i mai. Boken med «erindringer og refleksjoner» har fått tittelen Alzatevi, andiamo («Så opp, la oss gå!») (Mark 14,42), og den behandler Karol Wojtylas år som biskop i Kraków fra 1958 til han ble valgt til pave i 1978. Vatikanets forlag Libreria Editrice Vaticana, som har rettighetene til pavens selvbiografi, har overdratt utgivelsesrettighetene i Italia og utenlands til det italienske forlaget Mondadori i Milano. Bokens originalspråk er polsk, men oversettelser kommer også på italiensk, engelsk, fransk, spansk og tysk. Den polske utgaven utgis ikke på Mondadori, men på et polsk forlag som Vatikanet vil inngå separat avtale med.

I 1996 ga paven ut den første delen av sine memoarer under tittelen «Gave og mysterium», som handler om hans barndom, ungdomsårene, studiedagene og årene som kapellan. De nye memoarene utgis på pavens 84-årsdag den 18. mai. Ifølge forlaget blir boken på 200 sider og inneholder 40-50 korte kapitler, og de regner med et samlet opplag verden over på 20 millioner eksemplarer. Lignende suksess hadde forlaget med pavens bok «Over håpets terskel», et bokintervju med journalisten Vittorio Messori som medforfatter. Inntektene fra boken blir i likhet med inntektene fra pavens tidligere bøker brukt til veldedige formål.

Vatikanets talsmann, dr. Joaquín Navarro-Valls, opplyser at paven dikterte og delvis skrev boken mellom mars og august 2003. Hoveddelen av arbeidet gjorde han i sommermånedene i sommerresidensen Castel Gandolfo. Navarro-Valls avviste antakelsene om at det dreier seg om pavens «testamente». «Som jeg kjenner ham, har jeg betydelig tvil om dette er hans siste verk», erklærte Navarro-Valls. Pavens forrige bok var diktsamlingen «Romersk triptykon», som kom i fjor.

Kathpress og Zenit 24. mars 2004 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
24. mars 2004

av Webmaster publisert 31.03.2004, sist endret 31.03.2004 - 23:48