P. Irek Zielinski offisielt medlem av fraterniteten Den hellige Familie i Kommuniteten Béatitudes

 Les også:

Den 16. april 2004 ble p. Ireneusz "Irek" Zielinski offisielt medlem av fraterniteten Den hellige Familie i Kommuniteten Béatitudes.

P. Irek forteller www.katolsk.no dette om Béatitudes:

"Béatitudes-fellesskapet har sin opprinnelse i 1975, fra møtet mellom to ektepar som på det tidspunktet tilhørte den protestantiske kirke. De konverterte til Den katolske kirke hovedsakelig av tre grunner, som i stikkordsform kan formuleres slik: Eukaristi, Kirken, Maria. De lever etter den hellige Terese av Jesusbarnets ord: "I hjertet av Kirken, min Mor, skal jeg være kjærligheten."

Gjennom bønn og kontemplasjon søker de Den Hellige Ånds vilje og forbereder seg på å utføre de oppdrag Han gir dem. Fellesskapet består av prester, munker, nonner og familier. Omtrent halvparten av dem er sølibatære, de andre er ektepar. Dette fellesskapet er registrert og ble godkjent i Den katolske kirke den 8. desember 2002.

Den prestelige fraterniteten "Den Hellige Familie" ble grunnlagt av Béatitudes-Kommuniteten for å svare på et kall fra kommunitetens grunnlegger og ønskene til en del prester og seminarister. Den har til hensikt å fremme en form for prestelig liv og en spiritualitet for prester og kommende prester i de lokale kirkers tjeneste. Fraterniteten samler seminarister, diakoner (både de som skal bli prester og permanente diakoner) og prester som ønsker å leve sitt ministerium i bispedømmene, innenfor rammen av livsfellesskap ("fraterniteter") preget av en felles spiritualitet."

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)
19. april 2004

av Webmaster publisert 19.04.2004, sist endret 19.04.2004 - 15:43