Lyst til å være vertsfamilie i et år for ung katolikk fra Alaska?

Micah

Har du en ekstra seng og masse hjerterom? I Alaska sitter Micah og venter på å få høre fra den norske familien han skal bo hos til neste år! Her kan du lese en liten presentasjon av Micah, og litt mer om hvorfor han skal til Norge.

AFS Norge tar hvert år imot ca 160 ungdommer som kommer hit til landet, går på skole og bor i vanlige norske familier. Også dette året kommer de fra hele verden for å lære mer om norsk kultur og hverdagsliv. Familiene de bor hos kan være unge eller gamle, med eller uten barn, ektepar eller single, og de kan bo hvor som helst i landet. Det viktigste er at de har hjerterom, og interesse for å ta i mot en utenlandsk ungdom. AFSeren skal være som et vanlig familiemedlem, og ta del i hverdagen på en måte man ikke får anledning til som turist. Gjennom slike utvekslinger skapes ofte lange vennskap og sterke bånd.

Micah fra Alaska

Blant årets søkere finner vi Micah fra USA. Han er aktiv katolikk, og er til vanlig engasjert både i ungdomsgruppen i kirken og i et idrettslag for unge kristne. Micah liker å spille fotball, og trener nesten hver dag. I tillegg er han involvert i diverse aktiviteter på skolen, blant annet debattlaget. Som person beskrives Micah som vennlig og omsorgsfull. Han har et nært forhold til familien sin, og er vant til å ta vare på de fire yngre søstrene sine. Videre er han morsom, intelligent og snill. Han tar skolen alvorlig, og oppnår gode resultater. I flere år av sitt liv har han gått på skole hjemme, med moren som lærer, ettersom familien bor litt avsides til. Troen er viktig for Micah, og han vil gjerne ha anledning til å delta på messe mens han er i Norge. Han gleder seg dessuten veldig til å lære om norsk språk og kultur, og til å møte masse nye mennesker!

AFS kan kontaktes på info@afs.org eller på telefon 22 31 79 00, dersom man har lyst til å ta en prat, eller ønsker å vite mer om Micah. Her kan man også helt uforpliktende få tilsendt mer informasjon om det å være vertsfamilie.

Melding fra AFS Norge / KI-Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)
28. april 2004

av Webmaster publisert 28.04.2004, sist endret 28.04.2004 - 13:18