Paven til Sveits i juni

Vatikanet/Bern - KI (KAP/Zenit) - Pave Johannes Paul II skal besøke Sveits fra 5. til 6. juni 2004. Dette bekreftet Vatikanet offisielt mandag. Anledningen er det første sveitsiske katolske ungdomsmøtet, som arrangeres etter forbilde av de katolske Verdensungdomsdagene.

Vatikanet opplyser at paven ved middagstid lørdag den 5. juni vil lande på den militære flyplassen i Payerne, hvor han blir mottatt av en delegasjon fra den sveitsiske regjeringen. Deretter blir paven kjørt til Bern, hvor han skal overnatte i «Viktoriaheim», et hus som tilhører ordenen «Ingenbohler Schwestern». Lørdag kveld skal han på skøytebanen «BernArena» treffe ungdommer som kommer fra alle deler av Sveits, men også fra nabolandene.

Søndag den 6. juni skal paven klokken ti feire messen i parkområdet «Große Allmend» i Bern. Dit ventes titusener av troende fra Sveits og nabolandene. Senere samme dag flyr paven tilbake til Roma fra den militære flyplassen i Payerne.

Den sveitsiske bispekonferansen minner i sin melding om at pave Johannes Paul II også besøkte Sveits for praktisk talt på dagen tyve år siden. For å understreke sin samhørighet med ungdommen har paven invitert fire unge sveitsergardister i aktiv tjeneste til å følge ham til deres hjemland. De fire representerer de fire språkområdene i Sveits (tysk, fransk, italiensk og retoromansk). De blir fulgt av Sveitsergardens kommandant, Elmar Mäder, og gardekapellan Alois Jehle.

Pavens besøk til Sveits blir hans 103. utenlandsreise. Den forrige var for knapt åtte måneder siden, da han fra 11. til 14. september besøkte Slovakia. Paven var i Sveits første gang den 15. august 1982, da han var i Genève. Han besøkte landet igjen fra 12. til 17. juni 1984, og den 8. september 1985 gjorde han en kort stopp i Kloten ved Zürich på et besøk til fyrstedømmet Liechtenstein.

Kathpress og Zenit 3. mai 2004 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
3. mai 2004