Biskopene glad for valgresultatet

Indias nye statsminister Sonia Gandhi sammen med avtroppende statsminister Atal Bihari Vajpayee

New Delhi - KI (KAP) - Den katolske kirke i India uttrykker glede over resultatet ved parlamentsvalget, hvor statsminister Atal Bihari Vajpayee og hans parti BJP led nederlag. Valgresultatet beviser «at demokratiet i vårt land er svært levende og dypt rotfestet», uttaler talsmannen for bispekonferansen, Donald De Souza.

Gjennom å fjerne det nasjonalistiske hindupartiet BJP fra makten har det indiske folk vist «at det ønsker en sekulær demokratisk og ikke en sekterisk regjering», sier De Souza. Kirken gratulerer befolkningen med dette valget. Den kommende statsministeren Sonia Gandhi, som er italiensk av fødsel, er katolikk.

I den parlamentsperioden som nå avsluttes, var det under BJP-regjeringen gjentatte voldsepisoder og propaganda mot de kristne. Ved årsskiftet kom bispekonferansen med en offisiell anmodning til parlamentet om å iverksette mottiltak.

Biskop Valerian De Souza av Poona sa til Vatikanradioen at valgresultatet var «en gledelig overraskelse». Han håper at den nye regjeringen vil bli til det bedre for Indias minoriteter.

Kathpress 14. mai 2004 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
14. mai 2004

av Webmaster publisert 18.05.2004, sist endret 18.05.2004 - 16:56