Biskopene støtter demokratenes forslag til ny innvandringslov

Hjelpebiskop Thomas G. Wenski av Orlando

Washington - KI (KAP) - Den nye innvandringsloven som planlegges av demokratene i USA, får støtte fra den katolske bispekonferansen i landet. Lovforslaget sier at illegale innvandrere som har bodd i USA i fem år og har arbeid, skal kunne få oppholdstillatelse. Formannen for bispekonferansens innvandringskommisjon, hjelpebiskop Thomas Wenski av Orlando Florida, kaller lovforslaget et viktig skritt mot et mer rettferdig samfunnssystem. Millioner av illegale innvandrere, som USA er helt avhengig av arbeidskraften til, kan på denne måten bli integrert i samfunnet.

«The Safe, Orderly, Legal Visas Enchancement (SOLVE) Act» av 2004 har som mål å beskytte rettighetene til amerikanske og utenlandske arbeidere, fremme familiegjenforeninger og gi innvandrere og deres familier en sjanse til å bli legale innvandrere eller amerikanske statsborgere. Loven er foreslått av senator Edward Kennedy og representantene Robert Menendez og Luis Gutierrez, alle demokrater.

I januar 2003 kom de amerikanske og meksikanske biskopene med et felles opprop for en ny immigrasjonsreform i et historisk felles hyrdebrev, «Strangers No Longer». Biskop Wenski sier at SOLVE Act fyller alle kriteriene som ble lagt frem i det dokumentet.

Kathpress 7. mai og Zenit 4. mai 2004 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
7. mai 2004

av Webmaster publisert 19.05.2004, sist endret 19.05.2004 - 00:21