Mariaåpenbaring i Brisbane i Australia?

Den store Mariastatuen det skal renne blod fra
Det blødende krusifikset

På det vietnamesiske pastoralsenter i Brisbane på østkysten av Australia ut mot Stillehavet, hevdes det å finne sted et mirakel. Under Rosenkransbønnen i mai hevder de bedende at det begynte å komme velduftene oljer fra Mariastatuen i kirken, og senere kom det også blod både fra Mariastatuen og fra krusifikset.

Stedets prest, p. Nguyen Thanh Liêm, forteller det følgende til nyhetsbyrået Viet Catholic News:

Fredag den 14. mai oppdaget bønnegruppen at det kom olje fra Marias ansikt. Stedets prest ble tilkalt og bekreftet hva gruppen så.

Lørdag 15. mai var mange mennesker til stede sammen med presten, og mens de ba, hevdet de å se at oljen kom fra håret og rant nedover mot nesen. Oljen rant også fra venstre øye og nedover haken, samtidig som det kom olje fra fingrene og kappen.

Søndag den 16. mai, under rosenkransbønnen, opplevde en av de bedende at det kom olje fra vedkommendes rosenkrans og fra krusifikset. Rosenkransen var gitt som en gave av presten og var kjøpt i Fatima.

Mandag den 17. mai, under forbønn om fred i verden, ba presten om et bekreftende tegn. Etter to minutter kom det olje fra en liten medbrakt Mariastatue som sto på alteret.

Onsdag den 19. mai, under konsekrasjonen, oljet det fra et Kristusbilde.

Fredag den 21. mai kom det fortsatt litt olje fra Mariastatuen. På ettermiddagen så mange at det kom blod fra statuen - det rant ned på kappen og føttene. Ved siden av statuen er det et bordkrusifiks, og presten og menigheten så at blodet rant fra munnen, haken, brystet, hendene og føttene. Det kom også blod fra noen rosenkranser som er ved siden av. Under messen senere på dagen oppdaget presten at det under nattverden kom to bloddråper fra krusifikset på alteret.

Lørdag den 22. mai, etter kveldsmessen, så de frammøtte blod komme fra et krusifiks som en lokal helgen holder i hånda. Fjernsynet var til stede, filmet og gjorde intervjuer med vitnene. Mens dette foregikk, så mange at det store krusifikset på korveggen begynte å blø. Blodet kom fra tornekronen, munnen, begge hender og armer, brystet og føttene.

Stedets biskop har nedsatt en kirkelig kommisjon som skal granske disse hendelsene nøye etter vanlig kirkelig praksis.


Når det hevdes at en privatåpenbaring har funnet sted, ser Kirken det som sin plikt å granske dem nøye, og da går den grundig til verks. Det kan gå både ti og tjue år før Kirken uttaler seg om det som har skjedd - positivt eller negativt. Dette regnes som en sunn skepsis, for det dukker stadig opp angivelige mirakler. I slike sammenhenger er media ofte svært interessert, men mye mediainteresse har ingen påvirkning på Kirkens vurdering av en mulig anerkjennelse av mirakelet.

De private åpenbaringer som har funnet sted opp gjennom Kirkens historie, har uansett ingen forpliktende karakter for de troende. Som katolsk troende er man ikke nødt til å godta den ene eller andre åpenbaring som har funnet sted i Kirkens totusenårige historie.

Les for øvrig p. Olav Müller SS.CCs artikkel om privatåpenbaringer.

Viet Catholic News (oversatt av p. Carlo Borromeo Le Hong Phuc) / KI-Katolsk Informasjonstjeneste (kd) (Oslo)
1. juni 2004

av Webmaster publisert 01.06.2004, sist endret 01.06.2004 - 16:15