Velsignelse av St. Eystein skole 27. august

 Les også:

Skolehistorie i Bodø: Velsignelse av St. Eystein skole 27. august kl. 12.00

Biskop Gerhard Goebel fra Tromsø kommer for å foreta velsignelsen av St. Eystein skole. Deretter blir det omvisning, servering, hilsener og underholdning.

En gruppe fra Bodø Harmonimusikk skal spille i forkant av programmet. Torill Winnie Kvig, Elin B. Ingebrigtsen og sr. Else Marie skal ha utstilling av glass, malerier og ikoner på skolen.

Det kommer gjester fra England, Tyskland, Bergen, Arendal, Oslo, Tromsø og selvfølgelig Bodø. Kommunen, skoleadministrasjonen, firmaene som har gjort bygget i stand og politikere i Bodø vil bli representert.

St. Eystein skole er en katolsk barneskole. Det er den første friskolen i Bodø kommune, men den fjerde katolske skolen i Norge. St. Eystein skole er den eneste katolske skolen nord for Polarsirkelen.

Utdrag fra rektors dagbok på www.steystein.no:

"En av skolens viktigste oppgaver, er å forberede elevene slik at de tør å ta sjansen når den byr seg. At de er trygge på seg selv, står for det de mener, klarer å ta egne valg. Dette er viktig for oss som skal forme St. Eystein skole. Det er viktig at det er et mangfold, blant barn og voksne. Barna får med seg verdier fra skolen, så må de ta egne valg som begrunner deres mening.

Nå er det tolv elever som venter spent på å få begynne på St. Eystein skole. Det vil si at det er tolv personer med hver sin bakgrunn som skal sette farge på skolehverdagen. De skal blomstre på St. Eystein skole! De får være med på det aller første skoleåret på St. Eystein skole. Ingen andre vil få tilsvarende mulighet senere. Disse familiene tok sjansen. Det er jeg veldig takknemlig for at de gjorde."

Håper dere har anledning til å være med på denne store dagen. Velkommen til St. Eystein skole fredag 27. august kl. 12.00.

Vennlig hilsen Elisabeth Thielemann, rektor, St. Eystein skole

St. Eystein skole har egen nettside

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)
12. august 2004

av Webmaster publisert 12.08.2004, sist endret 12.08.2004 - 12:53