Pavelig kondolanse til Filippinene

Johannes Paul II har sendt en sympatierklæring til Filippinene etter meldingene om de mange ofrene etter de siste dagers dødelige tyfoner.

I et telegram, sendt på pavens vegne av Vatikanets statssekretær Angelo Sodano, til erkebiskop Fernando Capalla, leder for den filippinske bispekonferansen, uttrykte Den hellige far sin åndelige nærhet til de avdøde familier og de som er involvert i redningsaksjoner.

Mer en 1400 er døde eller forsvunnet i kjølvannet av sist ukes tropiske storm Winnie og tyfonen Nanmadol, ifølge en rapport utgitt av myndighetene i dag.

I en fremstilling av saken på Vatikanradioen, sa erkebiskop Antonio Franco, apostolisk nuntius på Filippinene, at det fremdeles er for tidlig å gi en nøyaktig vurdering av de menneskelige og materielle tapene. Men han bekreftet "at noen landsbyer er blitt totalt ødelagt. Folk har mistet alt."

I møte med denne situasjonen "er internasjonal solidaritet i ferd med å mobilisere og det er stor deltakelse av hele landet i hjelpeoperasjoner," sa han.

ZEN - Zenit (6. desember 2004)

av Webmaster publisert 08.12.2004, sist endret 08.12.2004 - 11:43