Katolikker i Asia er en "dynamisk minoritet" rapporterer kardinal Sepe

Etter å ha besøkt katolske fellesskap i Asia tidligere denne måneden rapporterer prefekten for Kongregasjonen for folkenes evangelisering om at selv om de kristne er en liten minoritet, er de forberedt på en dramatisk fornyelse av troen.

Kardinal Crescenzio Sepe uttalte til Vatikanradioen: "De katolske fellesskapene i disse landene er ofte veldig små minoriteter, og iblant føler de det som om de lever i situasjoner hvor majoriteten vil knuse dem." "Likevel," sa han, "merker katolikker seg noen åpninger for religiøs frihet og grunner til optimisme for troens fremtid."

Den særlige utfordring som møter kristne i Asia, ifølge kardinalen, er å mestre samfunn der de religiøse følelser generelt er sterke, men hvor kristendommen iblant er praktisk talt ukjent. Han nevnte land som Taiwan, Thailand, Myanmar og Laos der han hadde snakket med myndighetsrepresentanter og ledere for andre trossamfunn, særlig buddhister, men også med katolikker.

I disse landene lever den kristne minoriteten i følge kardinal Sepe ofte troen "med stor entusiasme" i det de sammenlikner seg med de første kristne som dro ut for å forkynne Evangeliet for verden. Katolikkene føler også sterk kjærlighet til og solidaritet med pave Johannes Paul II, kunne han rapportere. I Taiwan for eksempel er katolikkene "en minoritet, men en veldig levende, dynamisk minoritet." Han bemerket at 10 000 mennesker deltok i en ordinasjonsgudstjeneste som han ledet og at 20 000 var til stede under avslutningsseremoniene til en nasjonal eukaristisk kongress. Under den siste hendelsen, tilføyde han, "ble 438 voksne døpt, noe som viser Kirkens misjonssuksess der".

CWN - Catholic World News (20. desember 2004)

av Webmaster publisert 22.12.2004, sist endret 22.12.2004 - 16:02