Blir barna fra Fatima helligkåret?

 Les også:

Helligkåringen av Francisco og Jacinta Marto rykker nå nærmere. Det var de to barna som var de første vitnene til Mariaåpenbaringene i Fatima i 1917.

Det portugisiske bispedømmet Leiria-Fatima har oversendt aktene til Kongregasjonen for helligkåringer. Nyheten følger bare dager etterat den siste av vitnene, sr. Maria Lucia dos Santos, døde i en alder av 97 år.

Som gjeterjente opplevde hun sammen med de to andre barna at Guds mor Maria flere ganger ga seg til kjenne for dem mellom 13. mai og 13. oktober 1917. Francisco og Jacinta døde bare tre år etter åpenbaringene. De ble saligkåret i mai 2000. Lucia gikk i kloster i 1921.

I følge biskop Ferreira e Silva inneholder aktene også uttalelser fra leger, teologer og biskoper angående et mirakel som tilskrives de to barnas forbønn. Det dreier seg om den mirakuløse helbredelsen av et barns om led av sterk diabetes.

Det særlige ved åpenbaringene i Fatima var de hemmeligheter Maria betrodde dem. I anledning saligkåringen av dem offentliggjorde pave Johannes Paul II den såkalte "tredje hemmelighet". Der tales det om den forfølgelse Kirken skulle bli utsatt for i det 20. århundre. Teksten inneholder også henvisninger til "en biskop kledd i hvitt" som blir beskutt. Johannes Paul II er selv overbevist om at han overlevde attentatet den 13. mai 1981 på grunn av Maria fra Fatimas bistand.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste) (23. februar 2005)