Resultatet for Adventsaksjonen klart - ny rekord

Fra Adventsaksjonen i Stavanger

Resultatet for Adventsaksjonen 2004 "Rettferdig fordeling og lokal deltakelse i Zambia" er endelig klart. Et stort engasjement over hele landet har bidratt til det beste resultatet for Adventsaksjonen noensinne.

Adventsaksjonen 2004 har etter fabelaktig innsats i hele landet samlet inn 254 086,50 kroner. Dette er penger som i sin helhet går til Caritas' landprogram* i det nordlige Zambia. Landprogrammet handler om at samfunnet må bygges nedefra. I bispedømmene Kasama, Mansa og Mpika foregår dette gjennom å styrke grasrotas innflytelse ved opplæring og demokratisk organisering på lokalt nivå. Kvinners deltakelsesmuligheter er videre en sentral side av dette arbeidet. Det tredje Adventsaksjonen 2004 støtter er bekjempelsen av fattigdommens store utfordringer i Zambia; alvorlige sykdommer som HIV/Aids, tuberkulose og malaria.

Norges Unge Katolikkers Karitative Utvalg (KUT), som er ansvarlig for aksjonen takker varmt for alle bidrag. Først ønsker vi å takke alle landets unge katolikker for deres imponerende innsats! Videre rettes en stor takk til alle ildsjelene i menigheter, skoler og ordenssamfunn som gjennom Adventsaksjonen har støttet Caritas' arbeid, men også barn og unges lokale aktivitet. Vi gratulerer med det beste resultatet for Adventsaksjonen noensinne!

KUT vil spesielt gratulere ungdomsgruppa og menigheten i Stavanger for å ha samlet inn det største beløpet. I regn og blest har Siddisene stekt mange vafler og samlet inn hele 27 951 kr! Dessuten vil vi fremheve to nykommere; Den Hellige Ånds menighet i Mosjøen og St. Teresia menighet på Hønefoss. Hjertelig takk for sjenerøse bidrag.

Adventsaksjonen er en solidaritetsaksjon. Kirken vektlegger vårt felles ansvar for samfunnslivet, plikten til å forsvare menneskets verdighet og det felles beste. KUT vil appellere til at det gode engasjementet for fellesskap og nestekjærlighet fortsetter. Innsatsen bærer frukt. Sammen kan vi bidra til håp, ved å sette av tid i solidaritet med våre medmennesker og arbeide for en bedre fordeling av godene.

NUK oppfordrer til fortsatt bønn for Caritas' arbeid.

Kjersti Meyer Petersen Karitativt Utvalg, NUK

* Landprogrammet foregår sammen med Det katolske senter for rettferdighet, utvikling og fred i Zambia (CCJDP).

Melding fra Norges Unge Katolikker (8. mars 2005)

av Webmaster publisert 08.03.2005, sist endret 08.03.2005 - 17:00