Pave Benedikt XVI holder sin første onsdagsaudiens

Vatikanet, 25. april (CWNews.com) - Pave Benedikt XVI skal holde sin første onsdagsaudiens den 27. april. Han vil også lede Regina Cæli på søndag, og tar dermed opp igjen den timeplanen for offentlige opptredener som pave Johannes Paul II hadde satt opp før sitt siste sykeleie.

Prefekturet for den pavelige husholdning kunngjorde mandag at den Hellige Far vil holde sin offentlige audiens kl. 10.30 onsdag formiddag, og har planer om å fortsette med ukentlige audienser på onsdager. Han vil også gjøre det til fast praksis å treffe folket på Petersplassen på søndager kl. 12.00 for å be Angelus - eller, i påsketiden, Regina Cæli. Vatikanets kunngjøring sa ikke noe om pave Benedikt kommer til å holde tale i forbindelse med Angelus på søndagene slik hans forgjender vanligvis gjorde. Men ledere i Vatikanet regner med at han kommer til å gjøre det.

Den nyvalgte pavens kalender begynner å fylles med offentlige seremonier. Den 7. mai vil han formelt ta i besittelse Lateranbasilikaen, bispedømmet Romas katedral. Han vil ordinere nye prester i bispedømmet den 15. mai, 1. pinsedag. Det er også ventet at han vil lede prosesjonen på festen for Kristi Legeme og Blod fra Laterankirken til Santa Maria Maggiore. Så vil han videre lede messen på patronatsfesten for bispedømmet Roma, festen for apostlene Peter og Paulus.

Ifølge en kilde i Vatikanet vil paven flytte inn i sin leilighet i det apostoliske palass senere denne uken. Han har til nå bodd på et rom i Domus Sanctae Marthae, hvor han også oppholdt seg under konklavet. Imens er noen endringer blitt utført i den pavelige leilighet.

Onsdagsaudiensene er åpne for alle, men man må bestille plass på forhånd.

CWN - Catholic World News/KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (26. april 2005)