Pavens program for Verdensungdomsdagene i Køln

Vatikanet, 20.juli 2005,

Pavens program i forbindelse med reise til Verdensungdomsdagen (VUD) i Køln

Paven reiser fra Roma 18. august og ankommer Køln ved middag. Etter en velkomstseremoni og et kort besøk hos erkebiskopen av Køln, drar han med båt langs Rhinen, til Rheinwiesen brygge, hvor han vil bli mottatt av tilreisende ungdommer. Deretter går turen tilbake til sentrum for å avlegge katedralen et besøk.

Fredag 19. august innleder Paven med en privat messe i erkebispedømmet Køln, for så å reise til Bonn til et avtalt møte med den tyske presidenten, Horst Khoeler. Utover dagen vil Paven foruten å besøke synagogen i Køln og spise lunsj med en delegasjon av ungdommer, også delta i et økumenisk møte som avholdes i erkebispedømmet Køln.

På morgenen, lørdag 20. august, holder Paven audiens for en rekke tyske, politiske ledere, etterfulgt av et møte med representanter for de muslimske gruppene i Tyskland. På kvelden reiser han til Marienfeld for å møte de hundretusener av fremmøtte VUD-deltagere, og lede dem i bønn frem til ca. 22.30.

Neste dag, søndag 21. august, klokken 10.00, feirer Pave Benedikt 16. messe på Marienfeld. Etter messen har han avtalt et møte med Den tyske Bispekonferansen, og senere på dagen med arrangementskomiteen for VUD 2005. Avskjedsseremonien avholdes på flyplassen Køln/Bonn rundt klokken 18.45.

VIS - Vatican Information Service/ KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (25. juli 2005)