Takketale ved feiringen av vietnamesiske martyrer

Forrige uke gjestet biskop Gerhard Schwenzer St. Magnus menighet i Lillestrøm, ved feiringen av de 117 hellige vietnamesiske martyrer.

I den anledning holdt menighetsrådsleder Tim Nguyen denne talen:

"Kjære biskop Gerhard Schwenzer, kjære prester og kjære St. Magnus menighet!

Jeg har fått den glede av å ønske dere velkommen til denne festdagen, hvor vi feirer de 117 vietnamesiske martyrer. Til denne festdagen har vi fått ærverdig besøk av biskop Gerhard Schwenzer.

På vegne av St. Magnus menighet vil jeg benytte denne anledningen til å rette en stor takk til biskop Schwenzer, ikke bare for dette besøket, men for all den tid biskop Schwenzer har sittet som biskop for Oslo katolske bispedømme.

Det er hører også hjemme og rette en meget stor forskudds-gratulasjon til biskop Schwenzer som 7. desember feirer sitt 30-års jubileum som biskop.

I disse 30 årene har du bidratt til så mangt for det katolske Norge - blant annet viet 18 prester og innviet en rekke kirker.

Mange menigheter har vokst under din ledelse.

Ser vi på St. Magnus menighet gjennom disse 30-årene så har den vokst fra å være en liten gruppe troende til å bli en av de største menighetene i Oslo katolske bispedømmme med over 2500 medlemmer. Ditt bidrag har gjort at vi har klart å samle flerkulturelle katolikker i en menighet og en kirke!

Den 2. mars i år leverte du din avskjedssøknad blant annet pga helseforhold, og den 22.oktober ble din etterfølger bispeviet og samme dag tok biskop Bernt Eidsvig Oslo katolske bispedømme i besittelse. Hva annet kan vi si enn - Tusen takk for alt og måtte ditt arbeid lønnes på en guddommelig måte!

På denne festdagen er også på sin plass å rette blikket mot våre vietnamesiske medtroende. For St. Magnus menighet er det en stor glede å få muligheten til å ta del i feiringen av de 117 martyrer.

De vietnamesiske katolikkene er en aktiv gruppe i vår menighet. De har et sterkt felleskap og skaper en stor trygghet for videreføringen av den katolske troen.

Vi benytter denne festdagen til å takke de vietnamesiske katolikkene for deres verdifulle bidrag til St. Magnus menighet, og håper at felleskapet blir sterkere og kan bidra enda mer til den katolske kirke i Norge!

Tusen takk!"

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (2. desember 2005)

av Webmaster publisert 02.12.2005, sist endret 02.12.2005 - 15:22