Paven håper at mordet på f. Santoro vil tjene religionsdialogen

 Se også:

Pave Benedikt XVI fikk nylig et brev av den italienske misjonærpresten f. Andrea Santoro, som søndag ble myrdet i Tyrkia. Brevet var datert den 31. januar og nådde paven noen dager etter f. Santoris død, fortalte Bendikt XVI på gårsdagens onsdagsaudiens. Paven uttrykte også håp om at f. Santoros brutale død vil kunne bidra til religionsdialog og fred.

Da paven oppfordret de troende til å minnes f. Santoro, reiste de 8000 besøkende i Vatikanets store audienssal seg og applauderte. Paven responderte med å fortelle om brevet fra f. Santoro:

-Som vi alle vet, tilhørte han stiftet Roma og ble drept i Tyrkia mens han ba i sin kirke, sa paven

-I går fikk jeg et vakkert brev fra ham, som han skrev den 31. januar sammen med det lille kristne fellesskapet i Jomfru Marias menighet i Trabzon, fortalte han videre.

-I går kveld var jeg sterkt grepet av å lese brevet, som er et speil av hans prestesjel og hans kjærlighet til Kristus og menneskene og hans engasjement for de små og svake.

-Brevet kommer til å bli publisert i L'Osservatore Romano, som et gripende vitnesbyrd, sa paven videre.

-Sammen med brevet fra f. Santoro vil det også bli publisert et annet brev, skrevet av kvinnene i hans menighet, der de ber meg om å besøke dem, fortsatte han.

-Må Herren ta imot denne lavmælte og modige tjener av Evangeliet, og må hans død bidra til dialog mellom religioner og fred mellom folkene.

F. Santoros kiste ble den 7. februar ført til Roma. Fredag formiddag holdes det Requiemmesse i Romas domkirke, Lateranbasilikaen.

I dag, torsdag, har de katolske biskoper i Tyrkia vært samlet i Istanbul for å diskutere hva kirken skal foreta seg etter mordet på f. Santoro.

Vatikanradioen/KI-Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (9. februar 2006)

av Webmaster publisert 09.02.2006, sist endret 09.02.2006 - 19:39