Ledere for Verdensungdomsdagen møtes i Roma

Det første internasjonale møtet for ledere og organisatorer av Verdensungdomsdagene i Sydney 2008 avholdes i Roma fra 7. til 9. april.

I følge en pressemelding offentliggjort tirsdag, er det delegater fra 85 land og 45 fellesskap, organisasjoner og katolske ungdomsbevegelser på møtet, som arrangeres av Det pavelige råd for legfolket. Også Norges Unge Katolikker er representert i Roma.

På møtets første dag vil kardinal Joachim Meisner, erkebiskop av Köln, oppsummere fjorårets Verdensungdomsdager i Köln, Tyskland, og analysere konsekvensene for erkebispedømmet og det pastorale arbeid for ungdommer i Tyskland, så vel som de organisatoriske og logistiske utfordringer som møtte arrangørene.

Neste dag vil kardinal George Pell, erkebiskop av Sydney, Australia, snakke om kirken i Australias utfordringer ved og forventninger til Verdensungdomsdagen i Sydney i 2008.

Palmesøndag, den 21. Verdensungdomsdag, vil delegatene delta i Palmesøndagsmessen, feiret av paven på Petersplassen. Etter Eukaristien vil en gruppe ungdommer fra Tyskland overbringe Verdensungdomsdags-korset til en gruppe australske ungdommer.

Før korset føres til Australia, skal det på en lang reise. Denne starter den 10. april, da det føres fra Roma til Dakar, Senegal, hvor det blir til over påske. Deretter bringes det videre til over 20 afrikanske land, i løpet av en periode frem til februar 2007. Da blir korset fraktet videre til flere av Stillehavs-øyene, før det når Sidney til Verdensungdomsdagene i juli 2008.

VIS, 5. april 2006 (6. april 2006)