Fatima-statue bringes til Roma i forbindelse med 25-årsdagen for attentatet på Johannes Paul II

Pave Johannes Paul II berøker statuen av Vår Frue av Fátima

Statuen av Vår Frue av Fátima vil bringes til Roma 13. mai, festen for Vår Frue av Fátima, på 25-årsdagen for attentatet på pave Johannes Paul II.

I regi av L'Opera Romana Pellegrinaggi vil originalstatuen av Vår Frue av Fátima bli båret i prosesjon fra Castel St. Angelo til Peterskirken. Dette blir tredje gang at stauen bringes til Roma. De forrige besøkene fant sted i mars 1984 i forbindelse med konsekreringen av verden til Jomfru Maria, og i oktober 2000 i forbindelse med feiringen av jubelåret.

Statuens "pilegrimsferd" er en del av den andre "Nasjonale dag for pilegrimer" i Roma. Kardinal Camillo Ruini, generalvikar til bispedømmet Roma, vil i denne anledning feire messen i Peterskirken.

Det var den 13. mai 1981 at pave Johannes Paul II ble skutt da han kjørte i sin "popemobile" rundt på Petersplassen blant pilegrimer, etter hans generalaudiens. Den polske paven ga Guds Mor takk for at hans liv ble spart denne dagen, nøyaktig 64 år etter Jomfruens første åpenbaring for de portugisiske barna i Fátima. På ettårsdagen for attentatet, i 1982, dro paven til Fátima for å takke Jomfru Maria for at hennes hånd stoppet kulene slik at han overlevde attentatet. Han brakte med seg den ene kulen til henne. Den andre brakte han til Den svarte Madonna i Czestochowa. De er allerede relikvier. Den 13. mai 1991 besøkte han igjen Fátima på tiårsdagen for mordforsøket. Den 13. mai 2000 dro han igjen til Fátima for å saligkåre to av de tre seerbarna, Frans og Hyacinta. Den 93-årige sr. Lucia var til stede ved saligkåringen. Samme dag kunne Vatikanet avdekke at sr. Lucia hadde bekreftet at Jomfruen i åpenbaringene hadde forutsett attantatet på den romerske pontiff. Sr. Lucia døde 13. februar i en alder av 97 år.

CWNews.com / KI-Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (9. mai 2006)

av Webmaster publisert 09.05.2006, sist endret 09.05.2006 - 14:23