Katolsk familieleir på Mariaholm 26.-30. juli 2006

Deus Caritas Est - Gud er kjærlighet

Med tittelen på pave Benedikt XVIs første encyklika Deus Caritas Est som leirtema, inviterer vi til katolsk familieleir - en unik anledning til å lade batteriene og gi familien gode fellesskapsopplevelser. I en herlig ramme av sommerferie, bading, gode måltider og tid for lek og latter, kan den gode samtale om tro og liv vokse frem. Daglig messe, åndelige impulser for store og små, mulighet for stillhet og samtale er viktige elementer i årets sommerleir.

Gi din familie en felles kvalitetsopplevelse for hele sommeren - en opplevelsesferie for hele mennesket!

For fjerde år på rad arrangeres det familieleir i Oslo katolske bispedømme. For andre år på rad på Mariaholm leirsted i Askim etter starten på Stella Maris i Mandal i 2003, og for første gang i denne "familieleir-epoken" med Norges Unge Katolikker (NUK) som formell arrangør.

"Oslo katolske bispedømme vil satse på familiearbeid. Jeg anbefaler årets familieleir for alle familier i vårt bispedømme."

Biskop Bernt Eidsvig

Program:

På familieleirens tre hele dager er rammen fast. Etter frokost samles barna i barnegruppe med egne barneledere, mens de voksne samles i kapellet til en kort meditasjon ved leirpresten, stillhet og sakramenttilbedelse. Kl. 10.15 feirer vi messen sammen med barna før barn og voksne fortsetter hver for seg frem til lunsj, de voksne i gruppesamtale over dagens tema.

Lunsjen spiser vi på Mariaholm, eller vi tar den med oss på dagens utflukt. Vi reiser til et badevann i nærheten om været tillater det eller finner på andre ting i fellesskap. En av dagene drar vi på pilegrimsvandring til den hellige kilde i nærheten, det lokale valfartssted for Vår Frue. I år faller leiren samtidig som olsok, noe vi selvsagt også må markere.

Etter middag er det litt tid til lek og moro før vi ber aftenbønn sammen i kapellet. Når barna er lagt, passer barnelederne på dem mens de voksne møtes i peisestuen til kveldshygge og samtale. En av deltakerne eller noen utenfra har forberedt en innledning over et tema med relevans for vårt liv som katolske familier.

På leirens åpningsdag, onsdag, kan man ankomme fra 12, mens det offisielle programmet starter med middag kl. 18. Søndag avsluttes leiren med høymesse, middag og pakking (ca.14). Nærmere program sendes til deltakerne i løpet av juni.

Om Mariaholm:

Mariaholm er Oslo katolske bispedømmes hovedleirsted og ligger naturskjønt til ved Øyeren i Spydeberg kommune, en drøy times kjøring utenfor Oslo. Det er togstasjon på Spydeberg, og henting kan avtales.

Leirprest:

Pater Arne Kirsebom, generalvikar i Oslo katolske bispedømme og Familiesenterets åndelige rådgiver

Pris:

Med NUK-priser på overnattingen blir prisen pr. person som sover i egen seng 600,- kr. (små barn som sover i medbrakt reiseseng er gratis). For en familie med fire betalende familiemedlemmer f.eks. blir det: 2400,- kr.

I tillegg kommer en utgift på mellom 300,- og 500,- kr. pr. familie til dekking av oppholdet for våre barnepassere og kokker (avhengig av antall deltakende familier - bestemmes i juni).

Vi anbefaler de som har behov for det, om å søke økonomisk støtte av sin egen menighet. Inspirerte familier er fremtiden for Kirken! Det gis ikke ordinær reisestøtte fra NUK.

Påmelding og informasjon:

Påmelding på NUKs leirsider (oppgi navn på alle barn og voksne og barnas alder i kommentarboksen) innen 31. mai.

Dersom du har spørsmål eller idéer, ta kontakt med leirkomitéen, Tonje og Sigurd Hareide (tlf. 975 21 845): Sigurd.Hareide@katolsk.no

av Webmaster publisert 12.05.2006, sist endret 12.05.2006 - 14:36