Markerte 25-årsdagen for attentatet mot Johannes Paul II

20.000 mennesker deltok den 13. mai i en seremoni i Vatikanet til minne om attentatet mot Johannes Paul II for 25 år siden.

På denne 25-årsdagen for attentatet ledet kardinal Ivan Dias av Bombay en prosesjon fra Castel St. Angelo til Petersplassen, med pilegrimsstatuen av Vår Frue av Fatima.

Statuen ankom Castel St. Angelo med helikopter, og kardinal Dias tok i mot den store gyldne kronen, som inneholder en av kulene som ble fjernet fra pavens kropp under den livreddende operasjonen etter attentatet.

Statuen ble så brakt til Petersplassen og videre inn i Peterskirken, hvor kardinal Camillo Ruini feiret messen.

Kardinal Ruini leste et kort budskap fra pave Benedikt XVI, der pontiffen uttrykte sin enhet i bønn med de troende. Den italienske kardinalen oppfordret til å be for en snarlig saligkåring av Johannes Paul II.

Vatikanets markering av dagen ble avsluttet med fyrverkeri på Petersplassen i kveldingen.

I Fatima (Portugal) samlet mer enn 400.000 mennesker seg for å minnes Jomfru Marias første åpenbaring til de tre barna i 1917. Kardinal Stanislaw Dziwisz av Krakow, Johannes Paul IIs tidligere privatsekretær, deltok ved TV-overføring fra Polen, og minnet de troende om at den polske paven alltid uttrykte sin takknemlighet til Vår Frue av Fatima for at hans liv ble spart.

Attentatforsøket på pave Johannes Paul II (1978-2005) på Petersplassen i 1981 skjedde den 13. mai, på festen for Vår Frue av Fatima. På ettårsdagen i 1982 dro paven til Fatima for å takke Jomfru Maria for at hennes hånd stoppet kulene slik at han overlevde attentatet. Han brakte med seg den ene kulen til henne. Den andre brakte han til Den svarte Madonna i Czestochowa. De er allerede relikvier. Den 13. mai 1991 besøkte han igjen Fatima på tiårsdagen for mordforsøket. Den 13. mai 2000 dro han igjen til Fatima for å saligkåre to av de tre seerbarna, Frans og Hyacinta. Den da 93-årige sr. Lucia var til stede ved saligkåringen.

CWNews.com / KI-Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (16. mai 2006)

av Webmaster publisert 16.05.2006, sist endret 16.05.2006 - 13:34