Moder Teresa-søstre i Kabul

Fire Moder Teresa-søstre (Missionaries of Charity) har ankommet Kabul, hovedstaden i Afghanistan. Søstrene har åpnet sine dører for å hjelpe de mest nødlidende gatebarna med et sted å bo. Nylig ble søstrenes bolig velsignet av p. Giuseppe Moretti. Caritas' flyktningehjelp har bidratt til å få realisert oppholdet for søstrene og de trengende barna.

De fire søstrene, som er av ulike nasjonaliteter, er synlige i Kabuls gater. De går ikledd sine tradisjonelle hvite sarier, med de karakteristiske blå kantebåndene. Mange var bekymret for at den åpenlyse religiøse tilhørigheten skulle skape problemer, men det ser ut til at det har gått bra - i et land der 99 % av befolkningen er muslimer.

P. Moretti tror at de fire søstrene vil få det trygt. En av søstrene arbeider nå ved en barneavdeling på et av byens sykehus og forteller at hun har blitt godt mottatt der. Under en sammenkomst for de sykehusansatte ble Moder Teresa og hennes medsøstere berømmet for deres arbeid. Det er til ettertanke at det var den muslimske sykehusdirektøren som hedret Jesu små søstre og oppfordret til å følge deres gode gjerninger: Nettopp det å ta hånd om alle - uavhengig av rase eller religion.

AsiaNews (19. mai 2006)

av Webmaster publisert 19.05.2006, sist endret 19.05.2006 - 12:10