Ny regjering og utenlandske styrker må til for å "disiplinere" Irak, sier irakisk biskop

Monsignor Rabban Al-Qas Ahmadiyah i det nordlige Irak har til nyhetsbyrået AsiaNews forklart hvorfor han anser det som viktig med utenlandske styrker i landet: Man må forhindre sekterisk vold, ha kontroll ved grensene og verne det som allerede er bygget opp. Under det nylige valget stemte biskopen selv på statsministeren al Maliki.

Den kaldeiske biskopen uttaler at han opplever det som tvingende nødvendig med utenlandske styrker flere steder i landet, særlig i Bagdad og Sør-Irak. På spørsmål om hvorvidt den USA-ledede militære inngripen i Irak var et feilgrep, svarer biskopen at Irak hadde hatt det verre i dag uten. Han anser det som viktig at grensene til Iran og Tyrkia blir kontrollert, siden våpen og militsen smugles over her.

Internasjonale medier viser bare bomber og eksplosjoner i Irak, sier biskopen, noe som også dessverre er en realitet. Men han understreker at det også skjer mye annet i landet. Det er mange som langsomt bygger opp landet igjen og med tiltro venter på at store avgjørelser for fremtiden skal tas. I følge biskopen kan den nye regjeringen, med en internasjonal støtte i ryggen, ha mulighet til å "temme" Irak.

AsiaNews (23. mai 2006)

av Webmaster publisert 23.05.2006, sist endret 23.05.2006 - 14:27