Mer enn én million mennesker forventes å delta i pavemesse i Krakow

Mer enn en million mennesker forventes å delta i Den hellige messe feiret av pave Benedikt XVI i Krakow den 28. mai, i forbindelse med hans pastoralbesøk til Polen den 25.-28. mai. Den eukaristiske feiring vil bli konselebrert med 1500 prester og 150 biskoper (hvorav 50 biskoper fra andre deler av verden), og 18 kardinaler vil delta. Det er forventet at ca 15 000 troende fra omkringliggende land (flest fra naboland i øst) vil komme for å delta.

- Per dags dato har vi mottatt 800 000 søknader om adgangspass til den hellige messen med pave Benedikt XVI, sier biskop Józef Guzdek, som er ansvarlig for det pavelige besøk til Krakow.

I tillegg kommer ca. 300 000 unge mennesker til Blonia på lørdag 27. mai, og disse tenker å bli igjen til neste morgenmesse med Den Hellige Far.

Krakow blir altså ved bavebesøket også besøkt av mange utenlandske pilgrimer. Den største utenlandske gruppen består av 10 000 medlemmer av neokatakumenatet. Videre har noen hundre pilgrimer fra Hviterussland og Slovakia meldt sin ankomst, 70 pilgrimer fra Russland, 70 fra Ungarn og 50 fra USA. I tillegg ventes en gruppe på 350 troende fra øst, etter invitasjon fra Wspólnota Polska Association. Pilgrimsgrupper med noen ti-talls medlemmer vil komme fra Tyskland, Tsjekkia, Nederland, Sverige og Latvia.

De 50 biskopene som vil delta kommer fra Frankrike, Tyskland, Italia, Tsjekkia, Slovakia, Burundi, Ukraina, Hviterussland, Moskva, Litauen og Kroatia. Blant de 18 kardinalene som kommer til Krakow, er mellom andre den pavelige vikar for bispedømmet i Roma, kardinal Camillo Ruini og presidenten for Det pavelige råd for fremme av kristen enhet, kardinal Walter Kasper. I tillegg kommer 103 polske biskoper til å delta i messen.

www.b16.pl (24. mai 2006)